מאת: הפנטום

תקציר
העלילה עוקבת אחרי ילדה הנשאבת לחייהם של החברים הדימיוניים שילדיהם שכחו אותם.

אם הסיפור נשמע לכם מוכר אז הדימיון לסדרה של קרטון ״בית פוסטר לחברים דימיוניים״ לא קטן, לא יפתיע אם הסרט החל כפיץ׳ שאולפני האחים וורנר (חברת האם של קרטון) דחו ללייב אקשן. אם זאת הדימיון הוא לא ברמה של אפס מקוריות, הכתיבה מצאה את דרכה עם הקונספט ו-וויזואלית העיצובים המקורים נראים נפלא.

הסיפור דרמתי מכפי שמוצג בטריילר וזאת אני אומר לחיוב ושלילה, כפי שאמרתי הכותבים מצאו דרך מאוד מעניינת להשתמש בכלי שהוא החברים הדימיוניים, ההומור לא פעם מצחיק ומשעשע. אבל בתהליך הגיבוש של האופי משהו קרטע. שילוב של דרמה וקומדיה זאת פונקציה מאתגרת, הדרמה מרגשת אפילו אומר בסוף הסרט הייתי על סף דמעות וכפי שכבר אמרתי ההומור מצחיק. אבל החיבור בניהם פחות זרם, היו רגעים שרגליים מהדרמה הפילו את ההומור, ורגעים שההומור העיק. זאת אינה בעיה הרסנית לחווית הצפייה, רק אחת שמראה שצוות ההפקה זקוק ליותר ניסיון.

לא אעשה ספוילרים, את הטוויסט הגדול אהבתי, חלק מהבחירות העלילתיות פחות. כפי שאמרתי השימוש בחברים הדימיוניים נפלא, כל אחד מיוחד ומקבל לפחות רגע לזרוח, האפקטים איכותיים כל אחת מהדמויות הרגישה אמיתית בדרכה. פס קול לא רע, עם זאת מעט גנרי. הדיבוב של הדמויות מקסים, השחקנים חמודים.

לסיכום
חברים דימיוניים הוא רעיון גולמי מצוין עם כמה נפילות בביצוע, לנוער ומעלה החוויה פוגעת במטרה, מצחיקה ומרגשת.
ציון 72 👍 חמוד