העלילה עוקבת אחרי בנו של השוטר מהסרטים המקוריים. תעלומה מיסתורית מפגישה אותו עם אשת חלומותיו. יחד הם יצאו להציל את העולם.
סרטי הקומדיה בכלל וסרטי הפרודיה בפרט נמצאים במשבר זהות בעשור האחרון. הקומדיה הקלאסית עברה מהעולם לטובת סרטי אקשן קומדיה פושרים. פרודיה נעשתה נפיצה בעידן תאגידי ושיח שטחי.
הסאטירה והפרודיה הבועטות היחידות שנוטרו הם סדרות הקומדיה למבוגרים ״סאות׳ פארק״ ו״איש משפחה״ המחפשות תדר חדש בימים סוערים אלה. ״האקדח מת לצחוק״ החדש לא עושה מהפכה במטרה להתריס לכל התעשייה על הריסת הז׳אנר שלו, אבל הוא בהחלט מרענן בעידן שחוק.
רוב ההומור הוא שטויות אקראיות שצוחקות על שטויות מסרטי אקשן. הז׳אנר שסרטי האקדח מת לצחוק מתמקד בפרודיה. פה ושם סאטירה מצאה את דרכה לא בשיא החדות אבל בהחלט מצחיק.
הרענון היה לצאת מהנקניקיה המתועשת שהיא ז׳אנר סרטי הקומדיה אקשן. לטובת סרט קומדיה קצת יותר משוחרר, שנראה שצוות ההפקה נהנה לעשות אותו גם אם אינו מושלם. צוות השחקנים בראשם ליאם ניסן, שעשה קריירה מסרטי אקשן זולים שלוקחים את עצמם יותר מידי ברצינות נראו מבודרים ואנחנו איתם בחוויה.
המעטפת
הצילום משעשע למדי, כל הבדיחות הקטנות ברקע מתוחכמות. פס קול חביב ברקע.
לסיכום
האקדח מת לצחוק אומנם עמד ברף של עידן הפרודיה, אבל הוא בהחלט צעד נכון לעבר תיקון.
ציון 74 👍 מצחיק








